Villkor

Villkor


Vad kostar frakten/portot?

Vi har inom Finland och EU en enhetsavgift för frakt och porto på EUR 2 oberoende av hur mycket du beställer. Dock står du själv för returportot om du önskar returnera varan.

Utanför EU, Norge och Schweiz är denna avgift EUR 5.

Vad har ni för leveranstider?

Vi skickar alla våra beställningar med A-post via Posten, för att du ska få din leverans så snabbt som möjligt. Som kund på Ortopediset.fi har du därför din vara inom 2-5 arbetsdagar beroende på om din produkt finns i lager eller ej. Är produkten för stor för din brevlåda, kommer du att få hämta ut varan på postens utdelningskontor närmast dig vilket kan ta någon dag extra, d v s då kan leveransen ta 3-10 arbetsdagar.

Hur betalar jag?
Vi samarbetar med Hips, Nordens ledande faktura- och finansieringsföretag, som sköter vår fakturering. Hips skickar ut en faktura via e-post när vi postar dina produkter (eller via vanligt post om du valt det mot en mindre avgift). Vi tar inte ut någon fakturaavgift, men observera att fakturan skall vara betald inom 14 dagar. 

 

Ångerrätt.

Som privatperson har du enligt Distansavtalslagen, vilken trädde i kraft 2000-06-01, rätt att ångra ett köp inom 14 kalenderdagar, dock lägst 7 arbetsdagar, från mottagandet. För att begära ångerrätt enligt Distansavtalslagen kontaktar du oss så kan vi se om du uppfyller de förutsättningar som krävs för att tillämpa ångerrätten, och i sådana fall uppger de uppgifter vi behöver. Återsändande av vara vilken returneras med hänvisning till Distansavtalslagen sker på kunds bekostnad då Distansavtalslagen ej ger kund rätt att begära återbetalning av kostnader för transport eller annan utförd tjänst. Vara skall återsändas emballerad enligt våra rekommendationer. I fall varor man beställt ej kan nyttjas på därför avsett vis, exempelvis inkompatibilitet, eller i fall då ångerrätt är att anse som förverkad, godkännes ändå i vissa fall återköp. I sådana fall står köparen för samtliga kostnader som uppstår, vanligtvis frakt. I sådana fall innehålles 20 % av varuvärdet för att täcka kostnader för hantering av returen.


Reklamationer
Privatpersoner har enligt konsumentköplagen tre (3) års reklamationsrätt oavsett vilken garantitid som gäller på en vara. Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Det är vid reklamation efter garantitidens utgång köparen som skall påvisa att fel man anmärker på fanns redan vid leveranstillfället.

Returer
Full returrätt inom 14 dagar från det att kunden mottagit varan. Varan skall vara oanvänd och i obruten förpackning. Återbetalning sker endast då varorna returneras i helt skick. Vi önskar nöjda kunder, därför väljer du själv om du vill ha återbetalning eller en annan vara i utbyte. Returen är godkänd då varan har inspekterats av vår personal.

 

Köpvillkor

Företagsuppgifter
Ortopediset.fi drivs av Retina HB (organisationsnummer: 969776-8456 ).
Vår adress:
Energigatan 19, 43437 Kungsbacka.
E-postadress till vår kundtjänst: ortopediset@gmail.com

Vi garanterar svar på dina frågor rörande köp och beställningar till vår kundtjänst inom 48 timmar från det att förfrågningen mottagits, men vår ambition är att svara snabbare än så.

Information
Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i vårt sortiment förekommande artiklar och tjänster. All bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, och vi kan ej heller garantera att bild återger varans exakta utseende samt beskaffenhet.

Falska beställningar
Falska beställningar eller andra typer av bedrägeriförsök polisanmäls. Ortopediset.fi lämnar också all information till polisen för att vara behjälpliga vid ev. utredning av ärendet.

Minderåriga
Vid beställningar från minderåriga (under 18 år) krävs målsmans tillåtelse.

Tvist
Vid tvist där köparen är privatperson har vi som policy att alltid följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Tvist mellan två eller flera företag avgöres som regel i domstol.